top of page

Een super toffe watershoot aan de IJssel

Hemelvaartsdag, een lekker dagje vrij, een super lekker weertje.

Een perfecte dag om eens naar de IJssel te gaan met Matthijs, Megan en Lotje, daar was ik namelijk lang niet geweest. Megan was lekker aan het spelen met het water en wij zaten op één van de mooie strandjes.
En daar ontstond het idee.
Hoe tof zou het zijn om een stelletje te fotograferen in het water? Het was een super fijne temperatuur en die avond had ik nog niets op de planning. Ik checkte nog even het weerbericht en ja, vanavond wordt het een perfect gouden uurtje, een mooie zonsondergang. De zon gaat op deze plek aan de goede kant onder.


Een paar uur later was ik nog steeds dol enthousiast over dit idee.. dus tijd voor actie.


 

Het moest wel diezelfde avond nog gebeuren, want dit is zo'n lekkere zomerse dag en het moet natuurlijk wel verantwoord zijn om de IJssel in te gaan. Daarom plaatste ik een oproepje op Instagram. Met een korting, want ja, het is vanavond al en ik WIL dit gewoon heel graag doen. De eerste korting was voor de mensen die alleen met hun voeten het water in wilden. Nog meer korting voor een stelletje die helemaal het water in durfden. Niet wetende dat 10 minuten later al twee stelletjes geïnteresseerd waren in deze shoot. Wauw!

Tessa en Dion waren de eersten die reageerden dus na even gekletst te hebben over het idee hebben we om 20:45 afgesproken. Ze wilden wel he-le-maal het water in. Hoe tof!! Mijn idee kon ik tot werkelijkheid brengen en ik kreeg er helemaal de kriebels van haha!

Tessa en Dion kwamen vanuit Nijeveen naar de IJssel in Wijhe gereden voor deze toffe shoot! We zagen elkaar rond 20:45 en het zonnetje was super mooi. Tessa maakt zelf ook foto's dus we hadden meteen een leuke klik. We liepen richting de strandjes en het was aardig druk. Veel mensen zaten lekker samen op een strandje van deze mooie avond te genieten. We hebben het meest rustige strandje opgezocht en we begonnen met foto's maken op het droge, even wennen aan de camera en ik kon zo mijn camera goed instellen. Ik zag meteen dat dit helemaal goed ging komen. Tessa en Dion voelden zich al snel comfortabel voor de camera, dus ik was weer helemaal in m'n sas (lees: super enthousiast 100x benoemen dat ze het zo goed doen, foto's laten zien, blij hoofd) 

Na een paar foto's op de rotsen en het strandje was het zo ver, ze mochten de IJssel in. Dit was wel even een momentje hoor haha. Maar ze liepen er zo in!... Wat een diehards.. Nadat ze gewend waren aan het water viel het wel mee met de temperatuur. Doordat ik verschillende opdrachten geef zijn het veel diverse foto's geworden. We hadden ook redelijk wat bekijks van mensen die langs kwamen lopen. Tessa en Dion vonden dat gelukkig helemaal niet erg en waren natuur talenten voor de camera! Op een moment was Tessa gewoon aan het zwemmen haha.. 

Onder aan deze blog zie je mijn favoriete foto en lees je wat Tessa en Dion van de shoot vonden. Super trots ben ik op deze foto's. Het is precies wat ik voor ogen had toen ik diezelfde ochtend nog op het strandje zat en dit super toffe idee ontstond! 

Wat Tessa en Dion ervan vonden..

' We hebben echt een fantastische shoot gehad, niet zo maar eentje. Een hele speciale, namelijk een shoot in het water! Wat wat was dit een ervaring. Dominique stuurde ons perfect aan en we waren zeer op ons gemak. En dan nog niet eens gesproken over de foto's.. Waaauw!! Wij zijn zo blij met onze foto's. We hebben een foto laten vergroten en in onze hal hangen maar het kiezen was ontzettend lastig. Alle foto's zijn prachtig' 

- Tessa Veldhuizen (www.photographybytess.info)

Dit is mijn favoriete foto van deze shoot

Speels, vrolijk, echt, beweging, een leuk moment en prachtig licht

Watershoot -Doordominiquefotografie-13.j

Enorm bedankt voor deze leuke avond Tessa en Dion!

Wil jij ook een shoot in het water of heb je een ander avontuurlijk idee? Tof! Stuur me gerust een berichtje en dan kletsen we verder!

bottom of page