top of page
Doordominique-Fotografie-8.jpg

Belangrijke informatie voor de 

fotoshoot 

Wat ontzettend waardevol dat je een shoot hebt geboekt.
Jij hebt straks mooie beelden om deze tijd voor altijd te herinneren. 

We staan natuurlijk niet allemaal iedere dag voor een camera, dus ik kan me voorstellen dat het wat spannend kan zijn.

Ik kan je vertellen: nergens voor nodig!!
 

Fotoshoots bij mij zijn een wisseling tussen aangestuurde foto’s en spontane foto’s. Ik geef jullie kleine opdrachtjes zodat er ontspannen en enthousiaste momenten ontstaan. Ik vraag jullie om een stukje te wandelen, rennen, op elkaars rug te springen,  elkaar je leukste of grappigste herinnering te vertellen etc.

 

De meest waardevolle foto’s zijn de foto’s waarbij jullie jezelf zijn, je oprecht lacht of lief naar je partner of kind kijkt!

Door jullie wat opdrachtjes te geven komen die ontspannen momenten vanzelf.

En er mag natuurlijk veel geknuffeld worden!

Hebben jullie meer aansturing nodig? Geen probleem, ook dat komt goed. 
Op deze pagina vind je belangrijke informatie waardoor de shoot goed voorbereid wordt. Want een goede voorbereiding is het halve werk toch ? ;) 

Familie-Dominique-52 - kopie.jpg

Welke kleding moet ik aan? 

Aarde tinten en zachte, warme kleuren passen super mooi bij mijn fotografie stijl.
Dit wil ik jullie dan ook aanraden te dragen, maar het belangrijkste is dat je iets aantrekt waar je je mooi en prettig in voelt.

Teksten en felle kleuren wil ik sterk afraden.
Rustige en neutrale kleding zorgt ervoor dat je de foto over 10 jaar nog mooi vindt! Ook passen neutrale kleuren waarschijnlijk beter in je interieur wanneer je een foto laat afdrukken.

Een combi tussen effen en een printje is ook erg leuk. Zoals hiernaast (of hieronder, wanneer je dit op je telefoon leest). Dit is een foto van onze eigen zwangerschapsshoot. Matthijs en ik hebben effen, neutrale aarde tinten aan en ons dochtertje een jurkje met een zacht printje. 

Kleding heeft erg veel invloed op het eindresultaat van de shoot.
Donkere kleding zorgt voor meer donkere foto's en lichtere kleding voor lichtere foto's.
Het klinkt natuurlijk heel logisch, maar een goed puntje om over na te denken. 

Ook heel belangrijk:

Probeer je telefoon, portemonnee en sleutels uit je broekzak te halen.

Familie-Dominique-33 - kopie.jpg

Kleuren die ik wil aanbevelen:

Kleuren die ik wil afraden

WeerberichtHebben wij buiten een shoot gepland?
Wanneer het slecht weer is (hele harde wind of regen), moeten we helaas een andere datum plannen.
Ik stuur jullie maximaal 2 uur voor de fotoshoot een berichtje mocht het weer het niet toelaten om mooie foto’s te maken.

Twijfel je zelf?
Dan mag je mij natuurlijk ook eerder een berichtje sturen om te overleggen.
Helaas heb ik geen binnenlocatie voor gezinsshoots en dergelijke.

Kinderen

Mag ik foto's maken van jouw gezin en leuke kinderen?
Misschien ben je wel een beetje gespannen omdat ze wel eens eigenwijs kunnen zijn;)....
Je mag mij erop vertrouwen dat dit helemaal goed komt. Ik heb een hele trucendoos vol ideeën, grapjes, en opdrachtjes.

Je mag gerust wat te eten of drinken meenemen zodat we tussendoor even kunnen pauzeren.
Wanneer je kindje even wat anders wil doen, laten we dat gewoon even toe en gaan we daarna weer verder.
Ik vind het belangrijk dat de kinderen het naar hun zin hebben, zo krijg je de mooiste foto's uiteindelijk.

Ga alsjeblieft niet oefenen met je kindje hoe hij of zij moet lachen wanneer ik een foto maak. Dit is wel de aller belangrijkste tip die ik jullie als ouders mee wil geven. Vertel ze dat ik foto's kom maken en we lol gaan hebben, een beetje kletsen en knuffelen. Ennnn... misschien krijgen ze ook wel een kieteldood ;) Maak er een leuk luchtig verhaal van zodat ze niet gespannen zijn of een druk voelen. 
 

NewbornshootKom ik binnenkort bij jullie thuis voor een newbornshoot?
Het liefst spreek ik met jullie af in de ochtend net nadat jullie kindje een voeding heeft gehad. Van te voren is dit natuurlijk lastig in te schatten dus het exacte tijdstip kunnen we zelfs een dag van te voren nog afspreken.

Jullie kunnen gewoon lekker jezelf zijn, knuffelen met jullie kindje, we kletsen wat en 'klik' daar heb ik weer een mooie foto!

 

Tijdens de shoot neem ik alle tijd voor jullie en jullie kindje en natuurlijk eventuele broers of zussen. De shoot zal ongeveer 1 tot 1,5 uur duren. Maak je niet druk wanneer je kindje begint te huilen, dit gebeurd bij iedere shoot wel even.

Er is alle tijd om te troosten, verschonen of voeden.

Graag maak ik de foto's op de ouderlijke slaapkamer met bij voorkeur een licht effen dekbed op jullie bed. Mochten jullie dit niet hebben is een wit molton ook prima. Het is fijn voor de baby dat jullie kamer lekker is opgewarmd en voor de foto's is het mooi wanneer jullie kamer goed opgeruimd is. Het is zonde wanneer je later nog een pak tissues of andere prulletjes op de foto's terug ziet.

 

Algemene voorwaardenZodra u een fotoshoot boekt, gaat u akkoord met de algemene voorwaarden. Lees deze voorwaarden daarom goed door.

Werkwijze ontvangen bestanden
Binnen twee weken na de fotoshoot ontvangt de klant de bewerkte foto’s via een online galerij. Deze galerij is beschermt met een wachtwoord zodat alleen de klant de foto’s kan zien. De klant kan zelf een keuze maken welke en hoeveel foto’s hij wilt ontvangen. Nadat de keuze is gemaakt, ontvangt de klant de betaalgegevens van Doordominique fotografie. Wanneer het bedrag betaald is, ontvangt de klant de eigen geselecteerde foto’s via We-Transfer. De foto’s die de klant ontvangt sluiten aan bij de stijl van Doordominique Fotografie. Doordominique Fotografie levert geen onbewerkte (raw) bestanden.

Foto's bewaren
Na het leveren van de foto’s is Doordominique Fotografie niet meer verantwoordelijk voor het bewaren van de foto’s. Tip: sla zelf de foto’s op verschillende manieren op, waardoor u de foto’s niet kwijt bent wanneer bijvoorbeeld uw computer kapot gaat.

Schade
Indien er schade ontstaat aan apparatuur van Doordominique Fotografie door toedoen van de klant, dan zullen de kosten op de klant verhaald worden.

Reiskosten
De prijzen zijn inclusief reiskosten binnen een straal van 10 km van 8103 GM. Hierna wordt er €0,30/km in rekening gebracht.

Auteursrecht en foto's gebruiken op social media
De klant geeft de fotografe bij het boeken toestemming om de gemaakte foto’s van de klant te gebruiken voor website, blog, social media, drukwerk etc. Hiervoor wordt geen vergoeding of restitutie gegeven. Wanneer de klant uitdrukkelijk niet wil dat de gemaakte foto’s gebruikt worden voor online gebruik dan dient de klant dit vooraf kenbaar te maken aan de fotografe.

Het is niet toegestaan geleverde foto’s in andere bewerkingen, andere uitsneden, enz. op social media te plaatsen. De digitale bestanden mogen door de klant gepubliceerd worden, mits onder naamsvermelding van Doordominique Fotografie.

Privacy
Doordominique Fotografie maakt nooit persoonsgegevens (zoals adres, telefoonnummer, e-mail e.d) openbaar of geeft deze door aan derden.

Doordominique Fotografie behoudt het recht om de algemene voorwaarden te wijzigen

bottom of page